Işık hızında küresel içerik dağıtım ağına bağlanın ve web varlığınızı güçlendirin

WordPress ne yazık ki bu sayfaya erişmenize izin verilmiyor Hatası

Ağ Oluştur

Çoklu site özelliğini kullanarak sitelerden oluşan bir  oluşturma olanağına sahipsiniz . Bu makale, çok bölgeli bir ağ oluşturmaya yönelik talimatlar içerir. Ağınızı planlama konusunda önemli bilgiler içerdiğinden öncelikle “ Ağ Oluşturmadan Önce ” yazısını okumanız tavsiye edilir .

Çok bölgeli bir ağ, WordPress.com’un kişisel sürümünüze çok benzeyebilir. Ağınızın son kullanıcıları, tıpkı WordPress.com’un son kullanıcılarının isteğe bağlı bloglar oluşturabilmesi gibi, isteğe bağlı olarak kendi sitelerini oluşturabilir. Son kullanıcıların isteğe bağlı olarak kendi sitelerini oluşturmasına izin vermenize gerek yoksa, yönetici olarak yalnızca sizin yeni siteler ekleyebileceğiniz çok bölgeli bir ağ oluşturabilirsiniz.

Çok bölgeli bir ağ, tümü aynı WordPress kurulum çekirdek dosyalarını paylaşan bir siteler topluluğudur. Ayrıca eklentileri ve temaları da paylaşabilirler. Ağdaki tek tek siteler, paylaşılan kurulumda medya yüklemeleri için ayrı dizinlere ve veritabanında ayrı tablolara sahip olmalarına rağmen, sunucunuzda kendi dizinlerine sahip olmadıkları anlamında sanal sitelerdir. NOT:  Yükseltildi ve Ağ Yöneticisi menüsünü bulamıyor musunuz? .

Adım 0: Başlamadan Önce

Tipik bir tek WordPress kurulumuyla karşılaştırıldığında, bir ağ kurulumunun ek hususları vardır. Alt alan adlarını mı yoksa alt klasörleri mi kullanmak istediğinize ve bunları nasıl yönetmek istediğinize karar vermelisiniz. Temaları ve eklentileri yüklemek farklıdır: örneğin, bir ağdaki her bir site her ikisini de etkinleştirebilir, ancak ikisini de yüklemeyebilir.

Bu kılavuz, mevcut WordPress kurulumunuzda WordPress Multisite’ı manuel olarak nasıl kuracağınızı açıklamaktadır. BitNami’nin kullanıma hazır paketleri de mevcuttur .

Devam etmeden önce lütfen Ağ Oluşturmadan Önce’nin tamamını okuyun .

1. Adım: WordPress’inizi Hazırlayın

Bir ağ oluştururken mevcut WordPress siteniz güncellenecektir. Bu yeni bir kurulum değilse ve kaybedecek bir şeyiniz yoksa lütfen veritabanınızı ve dosyalarınızı yedekleyin .

Pretty Permalinks’in tek WP örneğinizde çalıştığını doğrulayın .

Ayrıca tüm aktif eklentileri devre dışı bırakın. Ağ oluşturulduktan sonra bunları tekrar etkinleştirebilirsiniz.

WordPress’i kendi dizininden çalıştırmayı planlıyorsanız bunu Multisite’ı etkinleştirmeden önce yapın .

2. Adım: Çoklu Siteye İzin Ver

Ağ Kurulumu menü öğesini etkinleştirmek için öncelikle wp-config.php dosyasında çoklu siteyi tanımlamanız gerekir .

Açın wp-config.phpve bu satırı yazdığı yere ekleyin/* That's all, stop editing! Happy publishing. */ . Hiçbir yerde böyle yazmıyorsa, satırı requireveya ile başlayan ilk satırın üstüne bir yere ekleyin include:

/* Multisite */
define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

Devam etmek için tarayıcınızı yenilemeniz gerekecek.

3. Adım: Ağ Kurulumu

Önceki adım, Araçlar menünüzdeki Ağ Kurulumu öğesini etkinleştirir . WordPress Siteleri Ağı Oluştur ekranına gitmek için bu menü öğesini kullanın .

WordPress Siteleri Ağı Oluştur ekranının bir örneğini görmek için Yönetim > Araçlar > Ağ Kurulumu’na bakın . Ekran her durumda tam olarak aynı görünmüyor. Gösterilen örnek localhost, mevcut seçenekleri kısıtlayan bir kurulum içindir.

WordPress Siteleri Ağı Oluşturma sayfası

Ağınızdaki Sitelerin Adresleri

Mevcut ayarların  seçiminizi kısıtladığı durumlar dışında, size alt alanlar ve alt dizinler arasında seçim yapma olanağı sunulur .

Birini veya diğerini seçmelisiniz. Ekrandaki tavsiyeye rağmen, kurulumdan sonra ağınızı diğer seçeneği kullanacak şekilde yeniden yapılandırabilirsiniz, ancak yeniden yapılandırmak kolay olmayabilir.

Ekranda olabilecek tavsiyelere rağmen, isteğe bağlı etki alanı tabanlı siteler için yalnızca joker karakterli DNS’ye ihtiyacınız vardır.

Bir kez daha: Bkz. Bir Ağ Oluşturmadan Önce .

  • Alt alanlar — isteğe bağlı sitelerin alt alan adlarını kullandığı alan tabanlı bir ağ
  • Alt dizinler — isteğe bağlı sitelerin yolları kullandığı yol tabanlı bir ağ

Ağ Ayrıntıları

Bunlar otomatik olarak doldurulur ancak değişiklik yapabilirsiniz. Server Address: WordPress kurulumunuza erişmek için kullandığınız URL’nin etki alanı. Network Title: bir bütün olarak ağınızın başlığı. Network Admin E-mail: Bir bütün olarak ağın süper yöneticisi olarak e-posta adresiniz.

Ayrıntıları bir kez daha kontrol edin ve Yükle düğmesine basın.

Not: Henüz yapılandırmadığınızda veya bunlara hiç ihtiyacınız olmadığında yükleyici, joker karakter alt alan adlarını kontrol edebilir. Ağınız için geçerli değilse uyarıyı dikkate almayın. Joker karakter alt alan adları hakkında bilgi için Ağ Oluşturmadan Önce bölümündeki Sunucu Gereksinimleri bölümüne bakın .

Adım 4: Ağı Etkinleştirme

Ağınızı etkinleştirmek için WordPress Siteleri Ağı Oluşturun ekranındaki talimatları izleyin. Gördüğünüz talimatlar kurulumunuza göre özelleştirilmiştir. Burada gördüğünüz örneklerle aynı olmayabilirler.


Bir site ağı oluştururken doldurulan ayarlar

Bu yeni bir yükleme olmadığı ve kaybedecek bir şeyiniz olmadığı sürece mevcut dosyalarınızı wp-config.phpve dosyalarınızı yedekleyin ..htaccess

İki adım vardır:

  1. Belirtilen satırları wp-config.php dosyanıza ekleyin Ekstra satırlar , Adım 1: WordPress’inizi Hazırlayın bölümünde satırı eklediğiniz yerden hemen sonra gelir .
  2. Belirtilen satırları dosyanıza ekleyin. .htaccessDosyanız yoksa .htaccess, dosyanızla aynı dizinde oluşturun wp-config.phpZATEN bir dosyanız varsa .htaccess, mevcut WP satırlarını bu yenileriyle değiştirin. Bazı durumlarda dosyanın başına Seçenekler TakipSemlinkleri de eklemeniz gerekebilir.

Bu adımları tamamladıktan sonra verilen bağlantıyı kullanarak tekrar giriş yapın. Giriş yapabilmek için tarayıcınızın önbelleğini ve çerezleri temizlemeniz gerekebilir.

Adım 5: Ağ Yöneticisi Ayarları

WordPress araç çubuğunuzun solunda Sitelerim artık ikinci öğedir. Burada, kullanışlı açılır menülerin yanı sıra Ağ Yöneticisi menü öğesiyle tüm siteleriniz listelenir. Ağ Yöneticisi altında, Ağ Kontrol Paneli ekranına gitmek için Kontrol Paneli öğesini kullanabilirsiniz .

Ağ seçeneklerini yapılandırmak için Ayarlar Ekranına ve sitelerinizi yönetmek için Siteler Ekranına gidin .

Daha fazla bilgi için bkz.: Ağ Yöneticisi

Yükseltildi ve Ağ Yöneticisi menüsünü bulamıyor musunuz?

Adım 6: Yönetim

Çoklu Sitenin ek karmaşıklığı nedeniyle, ağın gelişmiş yönetimi hakkında bilmeniz gerekebilecek bazı ek şeyler vardır. WordPress’e aşina olsanız bile, Çoklu Site Ağ Yönetimi’nin konumu ve davranışı kafa karıştırıcı olabilir.

Kategoriler
ShentaWp Ayar
Duyuru: Web sitemiz aktif edilmiştir

Hemen kapsamlı hizmetlerimizi inceleyin!